Teraz jest 20.10.2020, 02:43



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
[F2] Problem z radiem Dance 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 27.07.2020, 11:29
Posty: 4
Podziękował: 1
Pomógł: 0

Silnik: BZG-1.2 12V 70KM
Skrzynia: EWT - 5b.
Rok prod.: 2010
Województwo: kujawsko-pomorskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Z uwagi na fakt, że jest dziś jest mój pierwszy dzień na tym forum i pierwszy post to chciałbym się przywitać :wink: :browar:
Żeby nie zakładać nowego tematu to podepnę się tutaj bo problem, choć trochę inny, ale też dotyczy radia DANCE.
Kilka dni temu kupiłem Fabię II z 2010 roku (przedliftowa). Autko opuściło fabrykę już z tym radiem; jest wejście AUX.
Problem wygląda następująco - radio włącza się, jest podświetlenie, widzę zapisane stacje radiowe (łódzkie, tam gdzie auto kupiłem), w głośnikach słychać jedynie szumy. Na przyciski reaguje, wyszukuje stacje automatycznie i manualnie ale żadnej nie jestem w stanie zapisać, tak jakby sygnał był za słaby. Gdzieś czytałem, że winowajcą może być wzmacniasz, który jest w podstawie anteny? Zanim jednak zabiorę się za demontaż podsufitki wolałbym się upewnić czy aby na pewno tam jest :wink:
Ale tu pojawia się jeszcze jedna kwestia a mianowicie odtwarzacz CD... który też nie działa. Płytę wciąga, czyta i po chwili komunikat "CD ERROR" i tyle. Płyty testowałem co najmniej dwie i to samo; poza tym w moim drugim samochodzie te same płyty śmigają aż miło więc to nie wina płyt. Zastanawiam się czy te dwie usterki łączyć ze sobą czy nie? Spotkał się ktoś z czymś takim lub podobnym? Jakieś pomysły?
Właściwie to już szukałem magika od radia ale pomyślałem, że może warto spróbować tutaj zanim je oddam. Za wszelkie wskazówki i rady będę wdzięczny.
Pozdrawiam,
Mateusz


27.07.2020, 12:08
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5338
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Nie jestem specjalistą od radia ale wg, mnie obie usterki są od siebie niezależne i pierwsza to może być antena na dachu (jest w niej wzmacniacz) a druga to napęd CD.
Szukałbym na Twoim miejscu innego radia. Dance jest tanie na allegro. Jeśli kupisz bez kodu to kod dorwiesz też na allegro.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


27.07.2020, 12:55
Zobacz profil

Dołączył(a): 27.07.2020, 11:29
Posty: 4
Podziękował: 1
Pomógł: 0

Silnik: BZG-1.2 12V 70KM
Skrzynia: EWT - 5b.
Rok prod.: 2010
Województwo: kujawsko-pomorskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Problem nie działającego radia rozwiązany - przyczyną była uszkodzona podstawa anteny.


26.08.2020, 11:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL