Teraz jest 26.09.2020, 22:46



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 737 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Następna strona
[F1-F3] Interfejs diagnostyczny VAG co i jak 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09.04.2006, 22:53
Lokalizacja: Będomin
Posty: 717
Zdjęcia: 0
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Mercedes W211
Rok prod.: 2002
Województwo: pomorskie
Post Interfejs diagnostyczny VAG co i jak
Czy ktoś uprzejmy mi wytłumaczy co i jak z tym VAG ile kosztuje jak się to coś obsługuje z kąd kabel itp. Chodzi mi o konkrety od A do Z jak małemu dziecku :mrgreen: żebym wiedział co z czym no i z kąd oprogramowanie do mojej fabki jeżeli trzeba oczywiście nie wiem nie mam pojęcia więc proszę o pomoc was drodzy clubowicze :worthy: ponieważ mam do wykasowania błędy a u nas są takie matoły że niepotrafią mi sprawdzić czy są błędy a wiem że są mimo to że kontrolka się żadna teraz nie pali ale napewno ma coś w pamięci a do ASO nie pojade za nic!

_________________
ELEGANCE +XENONY I CIEMNE SZYBKI


04.06.2006, 20:24
Zobacz profil GG

Podziękował: 0
Pomógł: 78
Post 
Proponuje zajrzec tutaj oprogramowanie:

http://www.ross-tech.com/vag-com/download/archives.html

i tutaj interfejs :

http://www.viaken.pl


05.06.2006, 11:05

Dołączył(a): 19.10.2005, 23:55
Lokalizacja: Rybnik , Gliwice
Posty: 1047
Podziękował: 0
Pomógł: 5

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: VW Touran
Rok prod.: 2006
Województwo: śląskie
Post 
skoro nic sie nie swieci to nie masz czym sie martwic i skad wiesz ze masz bledy ?? Ja mam interfejs jeszcze z golfa, a programik od dobrych krasnoludkow :)


05.06.2006, 11:33
Zobacz profil GG
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09.04.2006, 22:53
Lokalizacja: Będomin
Posty: 717
Zdjęcia: 0
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Mercedes W211
Rok prod.: 2002
Województwo: pomorskie
Post 
marekk napisał(a):
skoro nic sie nie swieci to nie masz czym sie martwic i skad wiesz ze masz bledy


wiem bo miałem awarię czujnika skrętu nie dawno i sensor kilometrów już dośc dawno

sam to sobie zmieniałem i kontrolki zgasły ale w pamięci błędy napewno pozostały

_________________
ELEGANCE +XENONY I CIEMNE SZYBKI


05.06.2006, 16:02
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 28.02.2006, 08:52
Lokalizacja: śląsk
Posty: 69
Podziękował: 0
Pomógł: 2

Województwo: śląskie
Post 
Po usunięciu usterki błedy pozostają w pamięci. Jezeli są to błędy tzw. sporadyczne to ulegną one zmazaniu po około 45 startach silnika i osiągnięciu temperatury 80 st (płyn chłodzący).
Aby bezpieczcznie uzywać programu Vag-Com trzeba posiąść niezbędną wiedzę czytając różne grupy dyskusyjne polskie i zagraniczne a przede wszystkim mieć instrukcje serwisowe do konkretnego modelu auta i silnika.
Nawet skanowenie poszczególnych sterowników może je zablokować patrz post. "sterownik poduszek powietrznych".

Są rózne wersje programu Vag-Com i w zależności od wersji trzeba kupić odpowiedni interfejs-kabel ( USB RS234 ).

Poczytaj na początek forum : na stronie
http://obd2.pl/forum/

Trzeba się zarejestrowac ( nowicjuszom na początek nic nie zdradzą.)
Jest to forum przede wszystkim właścicieli warsztatów diagnostycznych gdzie chodzi o kasę)

Vog


06.06.2006, 08:48
Zobacz profil GG
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24.01.2006, 10:43
Posty: 3756
Podziękował: 34
Pomógł: 98

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: kura
Rok prod.: 2000
Województwo: łódzkie
Post 
taaaak, widziałem jak tam w nowych toporki lecą. :worthy: przeważnie admin kończy wątek tekstem "totalna amatorszczyzna, zamykam!" :palacz:

_________________
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo – na pewno to zepsujesz. ░▒▓█▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
Obrazek


Ostatnio edytowano 07.06.2006, 08:14 przez Joker, łącznie edytowano 1 raz



06.06.2006, 09:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09.04.2006, 22:53
Lokalizacja: Będomin
Posty: 717
Zdjęcia: 0
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Mercedes W211
Rok prod.: 2002
Województwo: pomorskie
Post 
dzięki wszystkim za oświecenie i wybicie VAGA mi z głowy :blowup:

_________________
ELEGANCE +XENONY I CIEMNE SZYBKI


06.06.2006, 20:30
Zobacz profil GG

Podziękował: 0
Pomógł: 78
Post 
Tutaj to bym nie przesadzał, samo skanowanie nie powinno nic popsuć, jeżeli chodzi o poduczki to dotyczyło to tylko jednego konkretnego part number sterownika poduszek, a w VAG'u jest wyraźne ostrzeżenie przed tym, które pokazuje się przed próbą skanowania poduszek, nawet na stronie jest informacja ze zdjęciami jak sprawdzić numer sterownika. Ja przeskanowałem sobie Fabie, skasowałem błędy i wszystko jest ok.


06.06.2006, 20:45

Dołączył(a): 28.02.2006, 08:52
Lokalizacja: śląsk
Posty: 69
Podziękował: 0
Pomógł: 2

Województwo: śląskie
Post 
Rózne wersje shareware :

http://www.motordiag.cz/motordiag/motordiag/software/

do sprawdzenia i kasowania błędów wystarczą -ze stron producentów programów

Vog


07.06.2006, 08:31
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 13.05.2006, 13:48
Lokalizacja: Oświęcim
Posty: 133
Podziękował: 1
Pomógł: 2

Silnik: BKY-1.4 16V 75KM
Rok prod.: 2002
Województwo: małopolskie
Post 
Lilo tu masz tani zestaw VAG http://www.viaken.pl/index.php?lang=pl :browar:

_________________
Fabia kombi 1.4 16V 101 KM comfort


07.06.2006, 10:15
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 20.07.2005, 15:43
Lokalizacja: Bielsko-Biała (SB)
Posty: 20
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BXW-1.4 16V 85KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Octavia CAYC DSG
Rok prod.: 2011
Województwo: śląskie
Post 
Oszczegam tylko, ze soft w wersji wyzszej od 3.1N nie dziala z zadnym z polskich interfejsow, bez zwgledu na to czy jest to z jedna czy dwoma liniami K itd.

Trzeba uzywac wersji sprawdzonej czyli 3.1N i po sprawie.

Nowe dzialaja, tylko z kabelkiem ros-techa, ktory w Polsce ma astronomiczna cene, bo ze stanow z softem mozna go sprowadzic za polowe tej kwoty.


07.06.2006, 18:40
Zobacz profil WWW GG
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09.04.2006, 22:53
Lokalizacja: Będomin
Posty: 717
Zdjęcia: 0
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Mercedes W211
Rok prod.: 2002
Województwo: pomorskie
Post 
dzięki wam wszystkim ale sobie daruje lepiej samemu nie grzebać tam :blowup:
poszukam kogoś kto się na tym zna :crazy:

_________________
ELEGANCE +XENONY I CIEMNE SZYBKI


07.06.2006, 18:59
Zobacz profil GG

Podziękował: 0
Pomógł: 78
Post 
maicroft napisał(a):
Oszczegam tylko, ze soft w wersji wyzszej od 3.1N nie dziala z zadnym z polskich interfejsow, bez zwgledu na to czy jest to z jedna czy dwoma liniami K itd.
...


Nie wie co rozumiesz przez dziala ale ja mam interfejs z viaken'a i dziala mi z 409. Ale ja tylko skanowalem i kasowalem bledy.


07.06.2006, 22:05

Dołączył(a): 20.07.2005, 15:43
Lokalizacja: Bielsko-Biała (SB)
Posty: 20
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BXW-1.4 16V 85KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Octavia CAYC DSG
Rok prod.: 2011
Województwo: śląskie
Post 
dkozlows, Dwa sprawdzalem i nie chcialy mi zaskoczyc, w tym jeden na USB. Wyskakiwal blad interfejsu, vag-com widzial port, ale twierdzil ze nie ma interfejsu. Jeszcze musze sprawdzic przy okazji. :roll:


07.06.2006, 22:10
Zobacz profil WWW GG
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24.01.2006, 10:43
Posty: 3756
Podziękował: 34
Pomógł: 98

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: kura
Rok prod.: 2000
Województwo: łódzkie
Post 
maicroft napisał(a):
dkozlows, Dwa sprawdzalem i nie chcialy mi zaskoczyc, w tym jeden na USB. Wyskakiwal blad interfejsu, vag-com widzial port, ale twierdzil ze nie ma interfejsu. Jeszcze musze sprawdzic przy okazji. :roll:


http://www.viaken.pl/artykuly.php?strona=5&lang=pl

sprawdź jaki masz interfejs i jaki program w jakiej wersji na nim chodzi, ja też przeżyłem grozę :D

_________________
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo – na pewno to zepsujesz. ░▒▓█▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
Obrazek


08.06.2006, 07:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 737 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL