Teraz jest 20.10.2020, 01:39



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
[F2] Problem z radiem Dance 
Autor Wiadomość
Organizator Zlotów Ogólnopolskich
Organizator Zlotów Ogólnopolskich
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18.12.2008, 11:58
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1385
Zdjęcia: 0
Podziękował: 17
Pomógł: 74

Silnik: BBM-1.2 6V 60KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Fabia II Classic
Rok prod.: 2008
Województwo: mazowieckie
Post 
kajacek napisał(a):
17911 - Load Signal from Alternator Term. DF: Implausible Signal
P1503 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
Readiness: N/A


[/quote]

Błąd 17911 1503 oznacza że sygnał przychodzący od alternatora do sterownika jest niewiarygodny.

Możliwe przyczyny:
1. uszkodzony regulator napięcia
2. uszkodzony przewód z alternatora do sterownika silnika (przerwa lub zły kontakt)


Wychodzi na to że udało się zdiagnozować usterkę którą miałeś.
Tak błędy pozostają w pamięci , jak już je skasowałeś i nie powtarzają się to ekstra czyli wszystko w porządku można jeździć i się cieszyć :good:

Możesz dla pewności za jakiś czas jeszcze raz przeskanować fabkę vagiem , ale jak nie było problemów to nie powinno ich już być. :bravo:


30.01.2010, 21:00
Zobacz profil Album osobisty

Dołączył(a): 26.11.2009, 20:54
Lokalizacja: Warka
Posty: 11
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: ARV-1.0 8V 50KM
Samochód: Fabia II Ambiente
Rok prod.: 2007
Województwo: mazowieckie
Post 
Dzięki, sprawdzę w przyszły weekend :)

BTW: znalazłem fajną stronę z opisami kodów do VAG COM - jest to strona producenta programu, a więc chyba raczej rzetelna :)

Link do opisu mojego błędu, ale przez okienko "Search" i wpisanie kodu przerzuca do odpowiedniej strony :)

http://wiki.ross-tech.com/index.php/17911/P1503


31.01.2010, 11:07
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 02.05.2013, 12:32
Posty: 179
Podziękował: 0
Pomógł: 3

Silnik: AQW-1.4 8V 68KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Witam,
Panowię prosze o pomoc. Kupiłem fabie II z radiem dance. Skoda podstawowa wersja to i domyślam się że radio pewnie tez. Ale w czym problem? Jadę sobie samochodem idzie radio, wszystko jest podświetlone i za każdym razem po 10 minutach w radio gaśnie podświetlenie. Gra dalej tylko robi się ciemno. Jedyny sposób żeby włączyć ponownie podświetlenie jest wyłączenie go i włączenie. Po 10 minutach sytuacja się powtarza. Czy to jest jakaś awaria czy kwestia ustawień?? Proszę o pomoc.


18.11.2017, 10:07
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5338
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Lukasz123 napisał(a):
Panowię prosze o pomoc.


Sprawdzałeś błędy?

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


18.11.2017, 10:39
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.05.2013, 12:32
Posty: 179
Podziękował: 0
Pomógł: 3

Silnik: AQW-1.4 8V 68KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
a jak to zrobić?


18.11.2017, 12:28
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5338
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Lukasz123 napisał(a):
a jak to zrobić?

Trzeba podpiąć auto do komputera z odpowiednim programem (VCDS) za pomocą odpowiedniego kabla diagnostycznego.

Jak nie masz to przyjedź to pomogę.

Stawiam na uszkodzone radio. Nie możesz od kogoś pożyczyć na 11 minut?

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


18.11.2017, 14:26
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.05.2013, 12:32
Posty: 179
Podziękował: 0
Pomógł: 3

Silnik: AQW-1.4 8V 68KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Głeboko wierzyłem w to że jednak problem jest w ustawieniach podświetlenia radia. Nie mam jak podłączyć a do Ciebie mam za daleko. Dzięki jednak za pomoc. Napiszę do skody na infolinię mże jednak oni coś ciekawego powiedzą.


18.11.2017, 15:31
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5338
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Lukasz123 napisał(a):
Głeboko wierzyłem w to że jednak problem jest w ustawieniach podświetlenia radia.


Nie ma takiej opcji.

Lukasz123 napisał(a):
Napiszę do skody na infolinię mże jednak oni coś ciekawego powiedzą.


Powiedzą, że masz się udać do najbliższej Autoryzowanej Stacji Obsługi.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


18.11.2017, 15:38
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.05.2013, 12:32
Posty: 179
Podziękował: 0
Pomógł: 3

Silnik: AQW-1.4 8V 68KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
nie uwierzysz grzebałem i grzebałem i chyba naprawiłem. Należy przytrzymać dwa przciski od zmiany fal radiowych i tam jest opcja hardware. Następnie po kliknieciu tego przycisku jest opcja PMW i było na off. Zmieniłem na ON świeci cały czas. To pmw czytałem że to jakaś praca rezystora stała (ON) albo czasowa (OFF).
Pojawił się jeszcze jeden problem nie wiem jak zmienić aby radio włączało się wraz z przekręceniem kluczyka i gasło z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki. Póki co musze to robić ręcznie. Jak po zgaszeniu auta zostawię radio włączone to wyłączy się po godzinie. Jednak po odpaleniu ponownym nie włączy się samo. masz jakiś pomysł na to? Wymaga to jakiegoś zaprogramowania Kiedy sie m auruchamiać radio i kiedy wyłączać?


Niżej podpisany użytkownik dziękuje Lukasz123 za ten post:
koleś
18.11.2017, 17:26
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5338
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Lukasz123 napisał(a):
nie uwierzysz grzebałem i grzebałem i chyba naprawiłem. Należy przytrzymać dwa przciski od zmiany fal radiowych i tam jest opcja hardware. Następnie po kliknieciu tego przycisku jest opcja PMW i było na off. Zmieniłem na ON świeci cały czas. To pmw czytałem że to jakaś praca rezystora stała (ON) albo czasowa (OFF).


Dzięki. No to się czegoś nowego nauczyłem a byłem pewien, że to jakaś usterka.

Lukasz123 napisał(a):
Pojawił się jeszcze jeden problem nie wiem jak zmienić aby radio włączało się wraz z przekręceniem kluczyka i gasło z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki. Póki co musze to robić ręcznie. Jak po zgaszeniu auta zostawię radio włączone to wyłączy się po godzinie. Jednak po odpaleniu ponownym nie włączy się samo. masz jakiś pomysł na to? Wymaga to jakiegoś zaprogramowania Kiedy sie m auruchamiać radio i kiedy wyłączać?


Spróbuj zamienić plusy we wtyczce radia.
Obrazek

Aby wyjąć piny musisz wysunąć rózowe zbezpieczenie pinów.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


19.11.2017, 00:21
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.05.2013, 12:32
Posty: 179
Podziękował: 0
Pomógł: 3

Silnik: AQW-1.4 8V 68KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
o kurcze w tych kwestiach to ja słaby jestem i raczej sam nie będę kombinował z tymi przepinkami. Sądziłem że również można jakoś to zaprogramować. Tego nie wiem ale wydaje mi się że zaraz po zakupie tego uta wszytsko działało dobrze z wyłączeniem i włączeniem po kluczyku, tylko że jak zrobiłem to raz ręcznie to nie chce wróci powtórnie do tego stanu co był.


19.11.2017, 09:06
Zobacz profil

Dołączył(a): 31.01.2018, 13:31
Posty: 1
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZQ-1.2 12V 64KM
Skrzynia: FJQ - 5b.
Rok prod.: 2005
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Przydatny temat


07.02.2018, 20:42
Zobacz profil

Dołączył(a): 30.03.2017, 09:25
Posty: 122
Podziękował: 16
Pomógł: 3

Silnik: BBM-1.2 6V 60KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2008
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Miałem kupić obecnie takie radio ale po poczytaniu o problemach mam dylemat.Radio jest z ramką i kodem .Tylko czy po przekładce nie dojdą jakieś problemy z odbiorem .Może ktoś to przerabiał.


21.02.2018, 11:00
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19.11.2009, 22:35
Lokalizacja: Brzeg, Ruda Śląska, Oława, Wrocław
Posty: 2094
Podziękował: 7
Pomógł: 151

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: KFK - 5b.
Samochód: Fabia II Monte Carlo 133 KM/336Nm
Rok prod.: 2011
Województwo: opolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Dlaczego miały by być? Chyba że antena zalana i nie działa. To wtedy tak.

_________________
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę. Robię mechanikę jak i elektrykę.
.


21.02.2018, 19:07
Zobacz profil WWW GG

Dołączył(a): 30.03.2017, 09:25
Posty: 122
Podziękował: 16
Pomógł: 3

Silnik: BBM-1.2 6V 60KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2008
Województwo: małopolskie
Post Re: [F2] Problem z radiem Dance
Ok obecnie jest zwykłe byle jakie radio i gra ale marnie .


21.02.2018, 19:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL