Teraz jest 03.08.2020, 17:34



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
[F2] Problem z bt w radiu swing 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 02.01.2017, 11:43
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: CBZB-1.2 TSI 105 KM
Skrzynia: LMG - 5b.
Rok prod.: 2013
Województwo: mazowieckie
Post [F2] Problem z bt w radiu swing
Popełniłem F2 2013 bez mxidot z fabrycznym radiem Swing. Przy pierwszym odpaleniu radia miałem w menu aktywny przycisk PHONE i BT. Sprawdziłem czy BT jest ON i był, ale po tym sprawdzeniu zarówno jedno jak i drugie zniknęło z menu. Pozostały puste miejsca na wyświetlaczu nad przyciskami. Bawiłem się tydzień i nie wróciły to odpuściłem. Po kolejnych dwóch tygodniach z ciekawości zaliczyłem menu a one niecnie się pojawiły, pomyślałem że skorzystam z okazji i może sparuję telefon więc wcisnąłem PHONE - efekt - znowu zniknęły. Może ktoś z Was miał takie jazdy. Przeszukiwałem forum ale nigdzie nic podobnego nie znalazłem wujek google też milczy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof


12.01.2017, 20:46
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5321
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Betka, trzeba podpiąć komputer i sprawdzić czy są jakieś błędy. Sprawdzić kodowanie radia. Sprawdzić czy jest moduł BT.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


13.01.2017, 08:21
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.01.2017, 11:43
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: CBZB-1.2 TSI 105 KM
Skrzynia: LMG - 5b.
Rok prod.: 2013
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Dzięki za info Koleś.
Podpinałem vcds-a zero błędów, zaznaczanie i odznaczanie opcji "phone" nic nie zmienia. Jedyne co to nie mogłem się połączyć z modułem komfortu a wydaje mi się że powinien być. Radio niewidoczne w żadnym telefonie a modułu BT nie mogłem znaleźć. Muszę pojechać do większego hangaru bo u siebie nie otworzę drzwi do końca i poszukam dokładniej. BT pojawiło mi się rano bezpośrednio po otwarciu auta z pilota ale bez kluczyka w stacyjce.


13.01.2017, 11:07
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5321
Podziękował: 151
Pomógł: 498

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Wyjmij radio i zobacz czy we wtyczce jest wtyczka BT. Zielona.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


Niżej podpisany użytkownik dziękuje koleś za ten post:
leshnikov
13.01.2017, 13:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25.11.2012, 17:24
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 977
Podziękował: 136
Pomógł: 66

Silnik: CGPB-1.2 6V 60KM
Skrzynia: LNR - 5b.
Samochód: F2 FL
Rok prod.: 2013
Województwo: dolnośląskie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Może się mylę, ale z tego co pamiętam nie wychodziły Fabie 2 FL z bluetoothem bez maxidota. Wybór telefonu wymuszał maxidota. Oczywiście bez problemu można Twoje auto doposażyć w moduł, całkiem prosto.

Pewność będziesz miał jak zrobisz to co napisał mój przedmówca. 5 minut roboty. Choć właściwie nie napisałeś jeszcze jednego- czy masz kierownicę z przyciskami i słuchaweczką? Jeśli nie to na 99% nie masz na pokładzie oryginalnego modułu.


13.01.2017, 14:04
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.01.2017, 11:43
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: CBZB-1.2 TSI 105 KM
Skrzynia: LMG - 5b.
Rok prod.: 2013
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Dzięki za pomoc sprawdzę czy jest wtyczka wetknięta w radio ale na 99% nie mam modułu, a kiera czysta. Z tego co wiem to mały nie jest a pod siedzeniem nie ma śladu więc pewnie go nie było i pewnie dlatego radio wycina BT z menu. Będę musiał doposażyć ale dopiero jak się trochę cieplej zrobi. Pozdrawiam


19.01.2017, 13:33
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.01.2017, 11:43
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: CBZB-1.2 TSI 105 KM
Skrzynia: LMG - 5b.
Rok prod.: 2013
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Podpowiedzcie mi jeszcze czego konkretnie szukać to do wiosny nazbieram.


19.01.2017, 13:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25.11.2012, 17:24
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 977
Podziękował: 136
Pomógł: 66

Silnik: CGPB-1.2 6V 60KM
Skrzynia: LNR - 5b.
Samochód: F2 FL
Rok prod.: 2013
Województwo: dolnośląskie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Jak chcesz to akurat na zbyciu mam wszystko czego potrzebujesz :P

Wiązka przewodów do podłączenia modułu do radia z mikrofonem do włożenia w lampkę (tam gdzie masz taką kratownicę)- oddam używaną za 100zł, albo nową za 150zł.

i do tego moduł, mam dwa różne, ale pojechały na testy do koleś, więc możliwe że po weekendzie zostanie tylko jeden:

1K8 035 730D - 100zł - nie obsługuje książki telefonicznej na zegarach i w radiu, ale można puszczać muzykę z telefonu i odbierać połączenia kierownicą. Dzwonienie i odbieranie w Twoim przypadku realizujesz telefonem.

5k0 035 730E - 350zł bez negocjacji oferta ważna do końca weekendu :P - obsługuje wszystko- książkę telefoniczną, maxidota, audio, obsługę głosową i co najważniejsze- działa bezproblemowo ze wszystkimi nowymi telefonami. Dlatego też te moduły osiągają na Allegro takie ceny, bo wszyscy chcą je do siebie...

Mam też oryginalny uchwyt do Fabii 2 na moduł pod fotel pasażera wraz ze wszystkimi śrubkami- oddam za 30zł


19.01.2017, 14:55
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.01.2017, 11:43
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: CBZB-1.2 TSI 105 KM
Skrzynia: LMG - 5b.
Rok prod.: 2013
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Przepraszam że milczałem tak długo ale chciałem dobrze a wyszło jak zawsze - czyli brak czasu na sprawy prywatne. Leshnikov jeśli coś z tej listy jest jeszcze aktualne to daj znać bo chciałbym jednak korzystać z telefonu bez drucików. Wiązkę wolałbym nową, uchwyt na moduł też się przyda bo nie lubię latających talerzy ani trytytek tam gdzie powinien być porządek a BT najchętniej w wersji bogatej. Będę doposażał jeszcze autko w maxi-dota i tempomat bo już nie daję rady na dłuższych trasach.
Teraz będę mieć trochę czasu wieczorami żeby posiedzieć przy kompie to się odezwę.
Pozdrawiam


05.02.2017, 21:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25.11.2012, 17:24
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 977
Podziękował: 136
Pomógł: 66

Silnik: CGPB-1.2 6V 60KM
Skrzynia: LNR - 5b.
Samochód: F2 FL
Rok prod.: 2013
Województwo: dolnośląskie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Wszystko związane z Bluetooth już sprzedane :(


05.02.2017, 22:22
Zobacz profil

Dołączył(a): 02.01.2017, 11:43
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: CBZB-1.2 TSI 105 KM
Skrzynia: LMG - 5b.
Rok prod.: 2013
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F2] Problem z bt w radiu swing
Dzięki za info. Mówi się trudno i jeździ dalej, poszukam może coś znajdę. :roll:


07.02.2017, 10:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL