Teraz jest 19.08.2019, 18:42



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
[SKODA] Wymiana radia rapid 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16.05.2015, 15:05
Lokalizacja: KNT
Posty: 391
Podziękował: 8
Pomógł: 16

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: MZL - 5b.
Samochód: Rapid
Rok prod.: 2014
Województwo: małopolskie
Post Wymiana radia rapid
Jako, że jest tu kilku fachowców od elektryki to chciałem zapytać czy radio blues (https://7.allegroimg.com/original/0c2ea ... e44af20797) w skodzie rapid 2014 można zastąpić czymś lepszym? Na tym radiu nie ma wizualizacji z czujników parkowania, a do tego wygląda biednie :mrgreen:

_________________
Obrazek


15.01.2019, 19:30
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5221
Podziękował: 145
Pomógł: 488

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Wymiana radia rapid
Pisz do kolegi pab567. Na pewno coś Ci znajdzie.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


15.01.2019, 20:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29.10.2009, 22:58
Lokalizacja: prowincja
Posty: 11803
Podziękował: 174
Pomógł: 368

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: elegancka octavia z ikoną dałnsajzingu
Rok prod.: 2012
Województwo: podkarpackie
Post Re: Wymiana radia rapid
Polecam używanego amundsena+ za około tysiąc. Nawet ramki nie trzeba będzie zmieniać.

Obrazek

Szukać wersji ze zintegrowanym bluetoothem. Jestem z tego sprzętu bardzo zadowolony.

Taką ma wizualizację czujników:

Obrazek

Środkowa gałeczka jest świetna, bo wszystko obsługuje - dzięki niej nie trzeba smarować palcem po ekranie (oprócz wpisywania adresu do nawigacji). Dla lubiących przyciski jest to radio jest idealne.

_________________
O współczesnej drogowej pomroczności dziennej: http://tinyurl.com/jenvmux
Proste jedzenie: https://prostejedzenieblog.wordpress.com
Uwielbiam mantrować o beleczce w nowych kompaktach.


15.01.2019, 22:33
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16.05.2015, 15:05
Lokalizacja: KNT
Posty: 391
Podziękował: 8
Pomógł: 16

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: MZL - 5b.
Samochód: Rapid
Rok prod.: 2014
Województwo: małopolskie
Post Re: Wymiana radia rapid
Dziękuje panowie :)
Mam bluetooth i obsługę telefonu z kierownicy więc radio może w sumie go nie obsługiwać, jeśli chodzi o nawigację to korzystam z telefonu i przy tym pozostanę :)
A jest możliwość dostawienia tego elementu z wpięciem usb poniżej panelu klimy? Bo ja mam tylko wejście aux w okolicach ręcznego

_________________
Obrazek


15.01.2019, 23:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29.10.2009, 22:58
Lokalizacja: prowincja
Posty: 11803
Podziękował: 174
Pomógł: 368

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: elegancka octavia z ikoną dałnsajzingu
Rok prod.: 2012
Województwo: podkarpackie
Post Re: Wymiana radia rapid
No to może bolero - ma slot na kartę SD. Lepsze to niż USB, bo nie wystaje.

_________________
O współczesnej drogowej pomroczności dziennej: http://tinyurl.com/jenvmux
Proste jedzenie: https://prostejedzenieblog.wordpress.com
Uwielbiam mantrować o beleczce w nowych kompaktach.


16.01.2019, 08:24
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 06.04.2006, 23:56
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2230
Zdjęcia: 8
Podziękował: 10
Pomógł: 96

Silnik: CJZD-1.2 TSI 110KM
Skrzynia: O2U - 6b, OAM - AUT (1.2TSI 110KM)
Samochód: F3 MC
Rok prod.: 2015
Województwo: śląskie
Post Re: Wymiana radia rapid
Weuek, a te proponowane radio PASUJE do rapida?


Teraz widzę że 2014 :)

_________________
Sprzedaję : > na allegro < lub > na OLX <
F1 - sprzedana Obrazek
OII - sprzedana Obrazek
F3 - obecnie Obrazek


16.01.2019, 12:48
Zobacz profil GG Album osobisty
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16.05.2015, 15:05
Lokalizacja: KNT
Posty: 391
Podziękował: 8
Pomógł: 16

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: MZL - 5b.
Samochód: Rapid
Rok prod.: 2014
Województwo: małopolskie
Post Re: Wymiana radia rapid
weuek napisał(a):
No to może bolero - ma slot na kartę SD. Lepsze to niż USB, bo nie wystaje.


To wygląda na najlepszą opcję dla mnie :mrgreen: wizualnie też najbardziej mi się podoba, jak mi wpłyną faktury ze zeszły miesiąc to się będę rozglądał :)

_________________
Obrazek


16.01.2019, 15:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29.10.2009, 22:58
Lokalizacja: prowincja
Posty: 11803
Podziękował: 174
Pomógł: 368

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: elegancka octavia z ikoną dałnsajzingu
Rok prod.: 2012
Województwo: podkarpackie
Post Re: Wymiana radia rapid
No i bolero nie ma pianobleka, a to praktyczna zaleta.

_________________
O współczesnej drogowej pomroczności dziennej: http://tinyurl.com/jenvmux
Proste jedzenie: https://prostejedzenieblog.wordpress.com
Uwielbiam mantrować o beleczce w nowych kompaktach.


16.01.2019, 16:48
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29.10.2009, 22:58
Lokalizacja: prowincja
Posty: 11803
Podziękował: 174
Pomógł: 368

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: elegancka octavia z ikoną dałnsajzingu
Rok prod.: 2012
Województwo: podkarpackie
Post Re: Wymiana radia rapid
Tu masz bolero ze źródła godnego zaufania:

radio BOLERO do octavi 2 - 2FL
oczywiście z kodem
.
BLAUPUNKT
1Z0 035 156F
.
cena 600 zł
.
tel.: 666 07 55 23
.
przy odbiorze osobistym montaż oraz scan i kodowanie VCDS-em gratis !!!

http://forum.octaviaclub.pl/forum/hande ... bolero-kod

Obrazek

_________________
O współczesnej drogowej pomroczności dziennej: http://tinyurl.com/jenvmux
Proste jedzenie: https://prostejedzenieblog.wordpress.com
Uwielbiam mantrować o beleczce w nowych kompaktach.


22.01.2019, 15:24
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16.05.2015, 15:05
Lokalizacja: KNT
Posty: 391
Podziękował: 8
Pomógł: 16

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: MZL - 5b.
Samochód: Rapid
Rok prod.: 2014
Województwo: małopolskie
Post Re: Wymiana radia rapid
Po rozpatrzeniu się na rynku okazało się, że fabrycznie bolero nie było montowane w rapidach i kupiłem amundsena+, muszę dokupić antenę gps bo nawigacja zapamiętała lokalizację z poprzedniego auta i została w Gorzowie :D
Czy jestem w stanie z poziomu radia lub vcdsa uruchomić wizualizację czujników cofania taką jak wkleił tam na początku weuek? Czy w związku z tym, że fabrycznie było tylko piszczenie brakuje jakiegoś kabla, żeby to mogło działać?

_________________
Obrazek


16.02.2019, 13:35
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5221
Podziękował: 145
Pomógł: 488

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Wymiana radia rapid
Wrzuć scan sterownika czujników parkowania. Lub w jego kodowaniu szukaj też czy jest opcja wizualizacji na radiu.

Jak kiedyś wymieniałem swinga na bolero w O2 to musiałem kodować w radiu i module czujników i się udało.

Miałem też takich klientów gdzie radio miało taką opcję ale moduł czujników już nie.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


16.02.2019, 17:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16.05.2015, 15:05
Lokalizacja: KNT
Posty: 391
Podziękował: 8
Pomógł: 16

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: MZL - 5b.
Samochód: Rapid
Rok prod.: 2014
Województwo: małopolskie
Post Re: Wymiana radia rapid
Tutaj czujniki:
https://i.imgur.com/gG5YkkA.png
https://i.imgur.com/OK6YzF2.png
W necie widziałem coś takiego: https://www.remkoweijnen.nl/blog/wp-con ... a1f49c.png
Czy czujniki tego nie obsługują czy vcds za stary?

Tutaj jeszcze z radia:
https://i.imgur.com/Rpiaw2G.png
https://i.imgur.com/HuoxVJk.png

_________________
Obrazek


18.02.2019, 17:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL