Teraz jest 27.06.2019, 00:29



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
[SKODA] Radio sony, pioneer 
Autor Wiadomość
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5209
Podziękował: 145
Pomógł: 482

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Radio sony, pioneer
weuek napisał(a):
Wyświetlają się tagi albo chociaż nawy plików?


Nie. Mnie to jednak nie przeszkadza. Działa błyskawicznie i nie kosztuje wiele (w porównaniu z np. Yaoturem).

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


03.01.2019, 23:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29.10.2009, 22:58
Lokalizacja: prowincja
Posty: 11776
Podziękował: 174
Pomógł: 367

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: elegancka octavia z ikoną dałnsajzingu
Rok prod.: 2012
Województwo: podkarpackie
Post Re: Radio sony, pioneer
Jak pisałem wielokrotnie, dla kogoś z dużą kolekcja muzyki w aucie takie coś się zupełnie nie nadaje. Zwłaszcza, że dobre używane radio z USB kosztuje ~stówkę. No chyba, że ten AUX kablem do telefonu jakoś tą anachroniczność niweluje (nie korzystałem nigdy).

_________________
O współczesnej drogowej pomroczności dziennej: http://tinyurl.com/jenvmux
Proste jedzenie: https://prostejedzenieblog.wordpress.com
Uwielbiam mantrować o beleczce w nowych kompaktach.


03.01.2019, 23:54
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 25.07.2018, 22:18
Posty: 95
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Samochód: Skoda Fabia
Rok prod.: 2004
Województwo: mazowieckie
Post Re: Radio sony, pioneer
koleś napisał(a):
tomekkur napisał(a):
Szkoda że te oryginalne nie ma USB bo bym go nie zmieniał.


No to nie zmieniaj i dołóż USB.


Takie coś:
https://pl.aliexpress.com/item/Car-Audi ... 5c0fi4KPw8

Wpinasz od tyłu i kodujesz zmieniarkę w radiu.

Używam tego w Audi a w mojej Fabii mam wersję bez USB i podpinam Mp3.

A coś więcej na ten temat? Jak kodować zmieniarkę w radiu?


04.01.2019, 04:15
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5209
Podziękował: 145
Pomógł: 482

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Radio sony, pioneer
tomekkur napisał(a):
Jak kodować zmieniarkę w radiu?

Do kodowania obecnego trzeba dodać jakieś cyferki. Nie mam auta obecnie więc nie napiszę dokładnie. Jak masz VCDS to on Ci podpowie.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


04.01.2019, 15:32
Zobacz profil

Dołączył(a): 06.04.2006, 23:56
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2237
Zdjęcia: 8
Podziękował: 10
Pomógł: 95

Silnik: CJZD-1.2 TSI 110KM
Skrzynia: O2U - 6b, OAM - AUT (1.2TSI 110KM)
Samochód: F3 MC
Rok prod.: 2015
Województwo: śląskie
Post Re: Radio sony, pioneer
Polecam temat : viewtopic.php?p=290904#p290904

Wyszukaj hasło : zmieniarka

_________________
Sprzedaję : > na allegro < lub > na OLX <
F1 - sprzedana Obrazek
OII - sprzedana Obrazek
F3 - obecnie Obrazek


04.01.2019, 17:31
Zobacz profil GG Album osobisty

Dołączył(a): 25.07.2018, 22:18
Posty: 95
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Samochód: Skoda Fabia
Rok prod.: 2004
Województwo: mazowieckie
Post Re: Radio sony, pioneer
Dobra zamówiłem ten interfejs.
Co do kodowania radia mam vcdsa i wystarczy jak zmienię z 00400 na 00402?


04.01.2019, 23:39
Zobacz profil

Dołączył(a): 25.07.2018, 22:18
Posty: 95
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Samochód: Skoda Fabia
Rok prod.: 2004
Województwo: mazowieckie
Post Re: Radio sony, pioneer
Podłączyłem interfejs i powiem wam jest ok tylko jedna rzecz jest denerwująca. Przy rozruchu auta albo się przestawia piosenka albo zaczyna grać od początku. Np mamy 10 utwór a przestawia się na pierwszy. Jest jakaś rada na to?


28.02.2019, 10:35
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5209
Podziękował: 145
Pomógł: 482

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Radio sony, pioneer
tomekkur napisał(a):
Przy rozruchu auta albo się przestawia piosenka albo zaczyna grać od początku. Np mamy 10 utwór a przestawia się na pierwszy. Jest jakaś rada na to?


Nie mam rady na to. U mnie tego efektu nigdy nie było. Owszem, przy rozruchu czasem się wyłączy ale nigdy to nie spowodowało odtwarzania utworu od początku. Zawsze leci dalej. Ja mam podłączoną Mp3.
Takie coś mam jak słucham Mp3 z płyty. Wtedy potrafi wrócić do pierwszego utworu.
Niedawno dostałem wersję z USB i jack. Będę wymieniał jutro.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


28.02.2019, 23:18
Zobacz profil

Dołączył(a): 25.07.2018, 22:18
Posty: 95
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: EMD - 5b.
Samochód: Skoda Fabia
Rok prod.: 2004
Województwo: mazowieckie
Post Re: Radio sony, pioneer
Też mam wersje z usb i jack. A słucham z pendriva.


03.03.2019, 04:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL