Teraz jest 22.04.2019, 04:50



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 489, 490, 491, 492, 493, 494  Następna strona
Krótkie pytanie - krótka odpowiedź 
Autor Wiadomość
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19.11.2009, 22:35
Lokalizacja: Brzeg, Ruda Śląska, Oława, Wrocław
Posty: 1993
Podziękował: 7
Pomógł: 139

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: KFK - 5b.
Samochód: Fabia II Monte Carlo 133 KM/336Nm
Rok prod.: 2011
Województwo: opolskie
Post Re: Nie wyświetlają się informacje z radia na zestawi wskaźn
Tak nagle?
Aż nie możliwe...
Odłącz aku na 30 minut...

_________________
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę. Robię mechanikę jak i elektrykę.
.


10.01.2019, 21:35
Zobacz profil WWW GG

Dołączył(a): 12.10.2015, 18:51
Posty: 27
Zdjęcia: 0
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BTS-1.6 16V 105KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Elegance
Rok prod.: 2008
Województwo: warmińsko-mazurskie
Post Re: Nie wyświetlają się informacje z radia na zestawi wskaźn
Wyglądało to w ten sposób: zapaliła mi się kontrolka od rezerwy i po zatankowaniu już mi się nie wyświetlały informacje. Odłączałem radio ale to nic nie dało.

_________________
Moja Fabianka
http://fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?f=48&t=22676&p=275118#p275118


10.01.2019, 22:11
Zobacz profil Album osobisty

Dołączył(a): 13.11.2016, 11:10
Posty: 38
Podziękował: 1
Pomógł: 1

Silnik: BKY-1.4 16V 75KM
Skrzynia: inny model
Samochód: ABC
Rok prod.: 2005
Województwo: pomorskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Czy istnieje panel sterowania szyb który wystawia zwykłe sygnały a nie CAN? Z tego co się orientuje do fabii chyba nie, ale czy nie podpasują z innych aut?


02.02.2019, 18:35
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5176
Podziękował: 144
Pomógł: 478

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Pewu napisał(a):
ale czy nie podpasują z innych aut?



Z Octavii 1 powinien pasować. Z Golfa IV, Bory, Seata Leona też ale będzie czerwone podświetlenie.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


02.02.2019, 21:19
Zobacz profil

Dołączył(a): 13.11.2016, 11:10
Posty: 38
Podziękował: 1
Pomógł: 1

Silnik: BKY-1.4 16V 75KM
Skrzynia: inny model
Samochód: ABC
Rok prod.: 2005
Województwo: pomorskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
koleś napisał(a):
Pewu napisał(a):
ale czy nie podpasują z innych aut?



Z Octavii 1 powinien pasować. Z Golfa IV, Bory, Seata Leona też ale będzie czerwone podświetlenie.


Czyli mam rozumieć że powinno się dać połączyć panel sterowania golfa IV z sterownikiem ssm2?


02.02.2019, 22:16
Zobacz profil

Dołączył(a): 05.02.2019, 15:33
Posty: 1
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BZG-1.2 12V 70KM
Skrzynia: JUS - 5b.
Samochód: Fabia x4
Rok prod.: 2007
Województwo: mazowieckie
Post [F2] Sprawdzenie cewek zapłonowych
Witam,
Jestem tu nowy, więc z góry przepraszam jeśli źle ulokowałem temat.
Przeszukałem dość dokładnie forum za pomocą wyszukiwarki ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moją bolączkę więc pozwolę sobie założyć odrębny temat.

Użytkuje już od kilku lat 4 skody z silnikami Pb+LPG (BZG, BXW, CGGB). Standardową przypadłością są padające cewki. Problem polega jednak na tym, że cewki padają bardzo powoli, najpierw pojawia się nieregularne szarpanie (nasilające się przy wyższej temperaturze), później z rzadka pojawiają się sporadyczne błędy w ECU dotyczące zbyt ubogiej mieszanki lub niewydolności katalizatora. Jednak dopóki cewka nie popsuje się całkowicie (wówczas miga kontrolna od silnika, pojawia się błąd wskazujący konkretny cylinder), błędy wyświetlane przez ECU nie pozwalają na identyfikację źródła problemu.

Stąd moje pytanie - czy są jakieś metody na sprawdzenie która cewka "zaraz" padnie? Czy istnieją metody na monitorowanie parametrów (bloków pomiarowych) ich pracy i - poprzez porównanie wyników - na odgadnięcie która się "kończy"?
Dysponuje sprzętem ELM 327 oraz Viakenem (V-Scan na bluetooth oraz pełnym urządzeniem podpinanym pod gniazdo OBD), czy za jego pomocy i obserwancji określonych parametrów mogę uzyskać informację na temat poprawności pracy poszczególnych cewek?

Z góry dziękuje za pomoc.


09.02.2019, 01:48
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny

Dołączył(a): 28.08.2012, 21:19
Lokalizacja: SPS
Posty: 1440
Podziękował: 26
Pomógł: 92

Silnik: AUA-1.4 16V 75KM
Skrzynia: FDL - 5b.
Samochód: F1 AUA 2001 + corsa E 2017 B14XEL
Rok prod.: 2001
Województwo: śląskie
Post Re: [F2] Sprawdzenie cewek zapłonowych
Elm chyba nie. Viaken nie wiem. Można w blokach pomiarowch sprawdzić wypadanie zapłonu jedynie.Nie pamietam dokładnie ale w silniku bodajże blok 14 i 15

_________________
Obrazek


09.02.2019, 15:59
Zobacz profil

Dołączył(a): 23.09.2006, 18:27
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 68
Podziękował: 1
Pomógł: 5

Silnik: CAVE-1.4 TSI 180KM
Samochód: Comfort Hatchback
Rok prod.: 2001
Województwo: śląskie
Post Klapa bagażnika.
Witam.
Mam pytanie odnośnie klapy bagażnika.
Moja fabia 1 jest z 2001r. Niestety rdza zeżarła podświetlenie rejestracji. I mam na oku klapę tylko, że z roku 2005.
Czy był jakiś lift/zmiany w konstrukcji w tym czasie?
Czy klapa będzie pasować?

Pozdrawiam


11.02.2019, 23:01
Zobacz profil

Dołączył(a): 15.02.2019, 13:20
Posty: 9
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZQ-1.2 12V 64KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post auto gaśnie na lpg przy ruszaniu
witam, mam problem. tylko na LPG auto gaśnie przy ruszaniu. wymienione filtry gazu bez efektu. czyszczona i zaadaptowana przepustnica tez nic. Dodatkowo stojąc w miejscu i naciskając delikatnie pedał gazu max do 1000 obrotów auto gaśnie jakby zgasić kluczykiem. :smutny:


22.02.2019, 14:42
Zobacz profil

Dołączył(a): 06.04.2006, 23:56
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2225
Zdjęcia: 8
Podziękował: 10
Pomógł: 95

Silnik: CJZD-1.2 TSI 110KM
Skrzynia: O2U - 6b, OAM - AUT (1.2TSI 110KM)
Samochód: F3 MC
Rok prod.: 2015
Województwo: śląskie
Post Re: auto gaśnie na lpg przy ruszaniu
Więcej tutaj : https://forum.fcp.pl/viewtopic.php?p=143638#p143638

_________________
Sprzedaję : > na allegro < lub > na OLX <
F1 - sprzedana Obrazek
OII - sprzedana Obrazek
F3 - obecnie Obrazek


22.02.2019, 18:13
Zobacz profil GG Album osobisty

Dołączył(a): 15.02.2019, 13:20
Posty: 9
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZQ-1.2 12V 64KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
proszę o opinie na temat sond lambda testy z vaga z grup 30-33, silnik AZQ 1.2 z lpg. Pojawia sie check z błędem
16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit
P0130 - 35-10 - - - Intermittent
16555 - Fuel Trim: System Too Lean: Bank 1
P0171 - 35-10 - - - Intermittent


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


23.02.2019, 16:06
Zobacz profil

Dołączył(a): 06.06.2017, 12:53
Posty: 151
Podziękował: 22
Pomógł: 1

Silnik: BUD-1.4 16V 80KM
Skrzynia: JHQ - 5b.
Rok prod.: 2007
Województwo: mazowieckie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
no jak zle dziala tylko na lpg to do gazownika...


27.02.2019, 16:28
Zobacz profil

Dołączył(a): 15.02.2019, 13:20
Posty: 9
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZQ-1.2 12V 64KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
cały czas takie wartości na pb i lpg dodatkowo jak się zagrzeje auto to w grupie 30, pole pierwsze jest 110, dziś sprawdziłem sondę, żeby kupić na podmianę.. okazało się ze jest wkręcona sonda z mercedesa

kolejne pytanie... czy jak na vagu pokazuje temp 76-78 po dłuższej jeździe(w czasie jazdy) +-15km to termostat do wymiany z czujnikiem? wskazówka na desce pokazuje 90 stopni...


27.02.2019, 21:29
Zobacz profil

Dołączył(a): 06.04.2006, 23:56
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2225
Zdjęcia: 8
Podziękował: 10
Pomógł: 95

Silnik: CJZD-1.2 TSI 110KM
Skrzynia: O2U - 6b, OAM - AUT (1.2TSI 110KM)
Samochód: F3 MC
Rok prod.: 2015
Województwo: śląskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
tomex1992 napisał(a):
... dziś sprawdziłem sondę, żeby kupić na podmianę.. okazało się ze jest wkręcona sonda z mercedesa


Na pewno ma inne wartości pracy.
Zamontuj właściwą. Później jeszcze raz sprawdź błędy.

_________________
Sprzedaję : > na allegro < lub > na OLX <
F1 - sprzedana Obrazek
OII - sprzedana Obrazek
F3 - obecnie Obrazek


27.02.2019, 22:50
Zobacz profil GG Album osobisty

Dołączył(a): 15.02.2019, 13:20
Posty: 9
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZQ-1.2 12V 64KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2004
Województwo: małopolskie
Post Re: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
wymieniona i wszystko działa, check zniknął nawet sam bez usuwania z kompa.
Jeszcze tylko problem z tą temperatura czy 75 stopni to nie za mało po 20 km jazdy ?


03.03.2019, 10:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 489, 490, 491, 492, 493, 494  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL