Teraz jest 21.01.2019, 12:13



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
[F1/F2] Tempomat - montaż i podłączenie 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 22.10.2017, 00:15
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Posty: 3
Podziękował: 2
Pomógł: 0

Silnik: CGPA-1.2 12V 70KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2012
Województwo: śląskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
koleś może mi doradzisz jaki programik kupić do swojej fabianki. żebym mógł coś programować szczytywać błędy, kasować itd


22.10.2017, 11:28
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19.11.2009, 22:35
Lokalizacja: Brzeg, Ruda Śląska, Oława, Wrocław
Posty: 1962
Podziękował: 7
Pomógł: 137

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: KFK - 5b.
Samochód: Fabia II Monte Carlo 133 KM/336Nm
Rok prod.: 2011
Województwo: opolskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
VCDS 15.7 lub 16.8 lub 17.1

_________________
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę. Robię mechanikę jak i elektrykę.
.


22.10.2017, 15:04
Zobacz profil WWW GG
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21.10.2009, 22:11
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1383
Podziękował: 5
Pomógł: 41

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Octavia III Combi TDI
Rok prod.: 2014
Województwo: mazowieckie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
rado1974 napisał(a):
koleś może mi doradzisz jaki programik kupić do swojej fabianki. żebym mógł coś programować szczytywać błędy, kasować itd

Mam na zbyciu wersję 17.1.3 angielska wersja językowa. Koszt 90pln +kw

_________________
PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi 2.0 TDI
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF


Niżej podpisany użytkownik dziękuje Adrian za ten post:
rado1974
22.10.2017, 15:10
Zobacz profil

Dołączył(a): 22.10.2017, 00:15
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Posty: 3
Podziękował: 2
Pomógł: 0

Silnik: CGPA-1.2 12V 70KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2012
Województwo: śląskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
z angielskim u mnie na bakier;( tak że odpada wolałbym wersję polską;)


22.10.2017, 15:29
Zobacz profil
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5134
Podziękował: 144
Pomógł: 470

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Przyjedź to pokażę Ci co mam.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


22.10.2017, 15:37
Zobacz profil

Dołączył(a): 19.10.2009, 18:11
Lokalizacja: Racibórz
Posty: 509
Podziękował: 5
Pomógł: 16

Silnik: BBY-1.4 16V 75KM
Skrzynia: GRZ - 5b.
Samochód: [F1] COMBI - CHOICE
Rok prod.: 2004
Województwo: śląskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Witam.
Chce dołożyć tempomat, manetke już mam, teraz mam problem z wiązką.
Stwierdziłęm ze wiązke wykonam sam, Znalazłem takie kostki:
Obrazek
Obrazek

Powinny być OK.
Jedyny problem jakiego nie ogarnąłem to znalezienie w sieci schematu, lub opisu które żyły z czym połączyć, które do BSI które do czujnika STOP itd.
Czy ktoś dysponuje takim schematem bądź wiedzą który pin z którym połączyć? :browar:


19.06.2018, 20:11
Zobacz profil GG
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5134
Podziękował: 144
Pomógł: 470

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Żubr napisał(a):
Czy ktoś dysponuje wiedzą który pin z którym połączyć?



Czarna--------brązowa
2---------------5
3---------------6
4 i 7------------3-------do wtyczki na ścianie grodziowej.
5----------------2
6---------------- plus po stacyjce


Jak masz przedliftową to na ścianie grodziowej wpinasz się do białej wtyczki, pin 10 w złączach po lewej stronie.

Pin 6 w czarnej podłącz do pinu 2 we wtyczce czujnika stop lub do skrzynki bezpieczników do bezpiecznika po kluczyku.


Jak coś jest niejasne to dzwoń lub pisz.


Pin do wtyczki na grodzi mogę wysłać.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


Niżej podpisany użytkownik dziękuje koleś za ten post:
Żubr
20.06.2018, 07:42
Zobacz profil

Dołączył(a): 16.11.2008, 22:12
Lokalizacja: łódzkie
Posty: 606
Zdjęcia: 0
Podziękował: 9
Pomógł: 40

Silnik: BLS-1.9 TDI 105KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Seat
Rok prod.: po liftingu
Województwo: łódzkie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Witam
Czy taki nr modułu komfortu 1J0 959 799 Q obsługuje tempomat? Auto to Octavia 1

_________________
Pozdrawiam
Paweł


11.01.2019, 19:53
Zobacz profil Album osobisty
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19.11.2009, 22:35
Lokalizacja: Brzeg, Ruda Śląska, Oława, Wrocław
Posty: 1962
Podziękował: 7
Pomógł: 137

Silnik: CAYB-1.6 TDI 90KM
Skrzynia: KFK - 5b.
Samochód: Fabia II Monte Carlo 133 KM/336Nm
Rok prod.: 2011
Województwo: opolskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Pawko W sterownikach 1J0 nie bierze on bezpośredniego udziału.
W samochodach na platformie golf 4, octavia 1, leon, toledo, A3 jest podłączany bezpośrednio do sterownika silnika.

_________________
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę. Robię mechanikę jak i elektrykę.
.


Niżej podpisany użytkownik dziękuje Angel za ten post:
Pawko
12.01.2019, 08:20
Zobacz profil WWW GG

Dołączył(a): 16.11.2008, 22:12
Lokalizacja: łódzkie
Posty: 606
Zdjęcia: 0
Podziękował: 9
Pomógł: 40

Silnik: BLS-1.9 TDI 105KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Seat
Rok prod.: po liftingu
Województwo: łódzkie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Angel napisał(a):
Pawko W sterownikach 1J0 nie bierze on bezpośredniego udziału.
W samochodach na platformie golf 4, octavia 1, leon, toledo, A3 jest podłączany bezpośrednio do sterownika silnika.

Czyli można montować?
Dzięki Wielkie za podpowiedź :browar:

_________________
Pozdrawiam
Paweł


12.01.2019, 16:49
Zobacz profil Album osobisty
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5134
Podziękował: 144
Pomógł: 470

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: Tempomat - montaż i podłączenie
Pawko napisał(a):
Czyli można montować?

Tak.
Łączysz manetkę z czarną wtyczką na podszybiu.

2>>>1
3>>>2
4i7>>3
5>>>9
6>>>bezpiecznik nr 5

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


Niżej podpisany użytkownik dziękuje koleś za ten post:
Pawko
12.01.2019, 21:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL