Teraz jest 21.10.2019, 12:29



Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Brak prądu w bagażniki 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 16.05.2014, 20:11
Posty: 8
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Sedan
Rok prod.: 2002
Województwo: wielkopolskie
Post Brak prądu w bagażniki
Witam, w moim aucie Skoda Fabia Comfort 1.4 MPI od jakiegoś czasu miałem problem z prądem w bagażniku tzn. brak światła i raz po raz zamek elektryczny również odmawiał posłuszeństwa, jak odchylałem klapę do połowy był wszystko ok a jak do końca to zaraz wszystko gasło. Dziś znów działo się to samo, ale jak poruszałem kablami we wiązce po lewej stronie to chwile było ok. Lecz po chwili zgasło całkiem i już nie zapaliło i zamek nie działa do teraz.
I na dodatek nie działa jeszcze tylne oświetlenie tablicy....
Chciałbym się zapytać gdzie szukać problemu czy może w bezpiecznikach czy w tej wiązce czy może gdzieś indziej jeszcze?
Może miał ktoś z was taki przypadek?
Czekam na jakąś odpowiedź


07.12.2017, 20:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29.10.2009, 22:58
Lokalizacja: prowincja
Posty: 11944
Podziękował: 176
Pomógł: 368

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: 1Z5/K12
Rok prod.: 2012/2005
Województwo: podkarpackie
Post Re: Brak prądu w bagażniki
Toś się nie naszukał...

viewtopic.php?f=25&t=15529

_________________
O współczesnej drogowej pomroczności dziennej: http://tinyurl.com/jenvmux
Proste jedzenie: https://prostejedzenieblog.wordpress.com
Skrót od tysiąca to "tys.", a nie "tyś". "Tyś" znaczy "ty jesteś".


07.12.2017, 22:43
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 15.04.2006, 21:00
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Posty: 265
Podziękował: 0
Pomógł: 16

Silnik: AZE-1.4 8V 60KM
Rok prod.: 2003
Województwo: śląskie
Post Re: Brak prądu w bagażniki
Sprawdź wiązkę kabli idącą w rurce do klapy, u mnie ( sedan) były podobne objawy to okazało się, że kable w miejscu zginania podczas otwierania pokrywy bagażnika zostały połamane i dlatego światło i przycisk przestaje działać. Kup parę metrów kabla lutownica w dłoń i do dzieła z wymianą kabli


08.12.2017, 10:09
Zobacz profil GG
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL