Teraz jest 21.10.2019, 13:36



Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
[F1] Jak podłączyc radio, żeby... 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 04.12.2012, 12:09
Posty: 94
Podziękował: 2
Pomógł: 3

Silnik: BBM-1.2 6V 60KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Ambiente Plus
Rok prod.: 2005
Województwo: mazowieckie
Post [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
... żeby się wyłączało po wyjęciu kluczyka?
W tej chwili jest tak, że gra (nieseryjne radio SONY) nawet po wyjęciu kluczyka i zamknięciu pilotem auta. Przedwczoraj zostawiłem auto na noc z włączonym radyjkiem (MP3) i musiałem podładować z rana akumulator, bo ruszył 3 razy wałem i nie miał ochoty na więcej. Zresztą to był już mój drugi przypadek... :(
Będę wdzięczny za pomoc.


17.01.2013, 16:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20.06.2009, 14:38
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 113
Podziękował: 0
Pomógł: 1

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: O1-Ambiente
Rok prod.: 2001
Województwo: pomorskie
Post Re: [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
Musisz sprawdzić w instrukcji obsługi jak połączyć kable w przejściówce, pomieszać czerwonym i żółtym bodajże, luknij do instrukcji, powinno Ci się rozjaśnić :)

_________________
// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Pranie, czyszczenie tapicerek samochodowych, dojazd do klienta.
Masz problem, z turbinką > pisz


17.01.2013, 22:17
Zobacz profil GG
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10.06.2010, 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 561
Zdjęcia: 1
Podziękował: 19
Pomógł: 13

Silnik: AUA-1.4 16V 75KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Run
Rok prod.: 2003
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
Obrazek

Spróbuj 2 albo 3 opcje teraz nie pamiętam ale po podłączeniu wyjmij kluczyk i zobaczysz która jest ok ;)


18.01.2013, 10:50
Zobacz profil GG Album osobisty
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.09.2011, 21:54
Lokalizacja: SBE
Posty: 3342
Zdjęcia: 0
Podziękował: 17
Pomógł: 143

Silnik: AWY-1.2 6V 54KM
Skrzynia: GSH - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: śląskie
Post Re: [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
pierwsza opcja podlączenie normalne
druga opcja gdy radio w pierwszej gubi pamięć
trzecia radio podłaczone bez kluczyka

kolega ma pewnie podłaczone jak w 3 ciej pozycji
trzeba rozdzielić i podłaczyć tak by do radia dochodziły 2 zasilania - wyjmiesz radio zobaczysz powinny żółty i czerwony wychodzić z jednego przewodu do wtyczki , drugi z wtyczki będzie luzem - podepnij kolorami ew może się okazać że radio nie trzyma pamięci może być konieczność zamiany kabli ;)

_________________
zanim założysz temat użyj opcji szukaj
forumowe >>długopisy , smycze z logo F1 i F2 dostępne << więcej informacji w pierwszym poście tematu


18.01.2013, 16:36
Zobacz profil WWW Album osobisty
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15.07.2017, 12:14
Lokalizacja: Konin
Posty: 12
Zdjęcia: 0
Podziękował: 1
Pomógł: 0

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Rok prod.: 2006
Województwo: wielkopolskie
Post Re: [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
Witam. mam pytanie odnośnie radia.
miałem oryginalne Skody Symphony, założyłem swoje i nie trzyma pamięci stacji i za każdym razem, kiedy przekręcam kluczyk słychać załączający się mechanizm wysuwania płyt cd. Rozumiem, że też musze zamienić któreś przewody ?
Radio Alpine cde-120r


10.09.2017, 12:43
Zobacz profil Album osobisty
Ekspert Techniczny
Ekspert Techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01.02.2009, 21:30
Lokalizacja: Świetochłowice
Posty: 5224
Podziękował: 145
Pomógł: 490

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: GGV - 5b.
Samochód: Ambiente
Rok prod.: 05.2007
Województwo: śląskie
Post Re: [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
marasec napisał(a):
Rozumiem, że też musze zamienić któreś przewody ?

Zamień plusy w wtyczce czarnej. Powinno pomóc.

_________________
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Seat, Audi, VW. 510 150 407


10.09.2017, 22:13
Zobacz profil

Dołączył(a): 06.06.2017, 12:53
Posty: 168
Podziękował: 23
Pomógł: 2

Silnik: BUD-1.4 16V 80KM
Skrzynia: JHQ - 5b.
Rok prod.: 2007
Województwo: mazowieckie
Post Re: [F1] Jak podłączyc radio, żeby...
a pod ktory kabelek w fabii podlaczacie separator antenowy?


11.09.2017, 10:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 7 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL