Teraz jest 06.12.2019, 02:08



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
[F1] Nie przelacza na gaz 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 17.06.2015, 19:57
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Skoda 6Y Fabia Combi
Rok prod.: 2002
Województwo: łódzkie
Post [F1] Nie przelacza na gaz
Od jakiegoś czasu zaobserwowalem że przy ciepłym silniku nie chce przełączyć na gaz . Na zimnym jest ok, co to może być?


12.11.2015, 13:44
Zobacz profil

Dołączył(a): 04.10.2015, 12:31
Posty: 20
Podziękował: 1
Pomógł: 0

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: EWT - 5b.
Samochód: Fabia GT
Rok prod.: 2001
Województwo: śląskie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
Kurcze, kule magiczną zostawiłem na przeglądzie :(
Nie lepiej podjechać do gaziarza i niech zobaczy pod kompem parametry?


12.11.2015, 16:16
Zobacz profil

Dołączył(a): 17.06.2015, 19:57
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Skoda 6Y Fabia Combi
Rok prod.: 2002
Województwo: łódzkie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
WłAśnie chodzi o to że byłem. Ustawial regulowal mówił wszystko powinno być Okey.. dlatego właśnie pytam


12.11.2015, 18:06
Zobacz profil

Dołączył(a): 04.10.2011, 19:06
Posty: 53
Podziękował: 0
Pomógł: 2

Silnik: BKY-1.4 16V 75KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2004
Województwo: łódzkie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
Moze cisnienie przelaczenia powrotu na benzyne ustawil bledne.


12.11.2015, 18:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.09.2011, 21:54
Lokalizacja: SBE
Posty: 3343
Zdjęcia: 0
Podziękował: 17
Pomógł: 143

Silnik: AWY-1.2 6V 54KM
Skrzynia: GSH - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: śląskie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
G_P raczej nie bo działało by też w innych przypadkach
Lukasz85 co było powodem wizyty u gazownika / w sensie byłeś z wspomniana usterką czy zaczeło się po
A dodatkowo napiesz dokładnie jaką masz instalacje i co się dzieje przy próbie przełączenia na gaz

_________________
zanim założysz temat użyj opcji szukaj
forumowe >>długopisy , smycze z logo F1 i F2 dostępne << więcej informacji w pierwszym poście tematu


13.11.2015, 08:16
Zobacz profil WWW Album osobisty

Dołączył(a): 17.06.2015, 19:57
Posty: 6
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AXR-1.9 TDI 101KM
Skrzynia: inny model
Samochód: Skoda 6Y Fabia Combi
Rok prod.: 2002
Województwo: łódzkie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
Instalacja BRC. Zaczęło się to troszkę wcześniej i z tym dokładnie pojechałem. Lecz tylko wyregulowal... Przy przelanczaniu słychać ten "cyk" z pod maski Ale nie dostaje paliwa i gaśnie.


13.11.2015, 10:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.09.2011, 21:54
Lokalizacja: SBE
Posty: 3343
Zdjęcia: 0
Podziękował: 17
Pomógł: 143

Silnik: AWY-1.2 6V 54KM
Skrzynia: GSH - 5b.
Rok prod.: 2004
Województwo: śląskie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
Nie wiem jak masz pojecie o tym ale obstawiam ze ktorys elektrozawór nie otwiera się poprawnie i samochód nie dostaje gazu. Tak się czasem dzieje przy instalacjach które.już trochę przejechały. Trzeba by było sprawdzić czy gaz pojawia się za elektrozaworem w sumie to proste trzeba rozpiąć wąż pomiędzy parownikiem a wtryskami a potem na ciepłym przełączyć na gaz , ale trzeba zachować ostrożność i po wszystkim sprawdzić szczelność układu dlatego proponuję by zrobił to gazownik. Druga sprawa to chyba zmienił bym ... gazownika , poszukaj opini o gazownikach w okolicy , który zrobi to lepiej

_________________
zanim założysz temat użyj opcji szukaj
forumowe >>długopisy , smycze z logo F1 i F2 dostępne << więcej informacji w pierwszym poście tematu


13.11.2015, 11:06
Zobacz profil WWW Album osobisty
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.11.2010, 12:28
Lokalizacja: POLSKA
Posty: 17
Zdjęcia: 1
Podziękował: 4
Pomógł: 0

Silnik: BBY-1.4 16V 75KM
Samochód: SKODA FABIA KOMBI MINT
Rok prod.: 2007
Województwo: warmińsko-mazurskie
Post Re: [F1] Nie przelacza na gaz
Lukasz85 napisał(a):
Od jakiegoś czasu zaobserwowalem że przy ciepłym silniku nie chce przełączyć na gaz . Na zimnym jest ok, co to może być?

miałem podobnie, podpięcie pod komputer wykazało zbyt niskie napięcie , wymiana przewodu 20pln i działa jak trzeba

_________________
Pozdraviam, Przemek
kombi-fabianka-redflamenco-mint :)

mobilki szerokości


26.08.2016, 08:56
Zobacz profil Album osobisty
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL